Uit “Lekker Wokken” (46 heerlijke recepten van Colruyt).
Gerechtje dat ik op 6 februari 2011 op eigen wijze in mijn eigen keukentje klaarmaakte in de wok en dat een hoge waardering kreeg. Het werd geserveerd met rijst en met een Bourgogne “Macon-Chardonnay – 2009”.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gr scampi’s uit diepvries
- 200 gr gerookte zalm
- 150 gr sojascheuten
- 1 bos lente-uitjes
- 2 cm verse gember
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel arachideolie
- Peper
Voorbereiding:
- Pel de diepgevroren scampi’s (makkelijker als je ze vooraf 2 min in heet water legt), haal darmkanaaltje weg en dep goed droog;
- Sojascheuten even spoelen en droogdeppen;
- Lente-uitjes in schuine stukjes snijden;
- Gember schillen en in dunne staafjes snijden;
- De gerookte zalm in reepjes snijden,
Bereiding:
De wok hevig verhitten - lente-uitjes en gember gedurende 1 min bakken – scampi’s toevoegen met wat peper (geen zout) en 3 min bakken – sojascheuten, zalm en sojasaus bij doen om nog 1 verder te bakken.