scampi, gerookte zalm,sojascheuten
Voeg toe aan favoriete albums
Weergave: Miniatuur | Micro | Galerij | Galerij + tekst | Foto | Diashow
Fotograaf: wiely   

Tekst

Uit “Lekker Wokken” (46 heerlijke recepten van Colruyt).

Gerechtje dat ik op 6 februari 2011 op eigen wijze in mijn eigen keukentje klaarmaakte in de wok en dat een hoge waardering kreeg. Het werd geserveerd met rijst en met een Bourgogne “Macon-Chardonnay – 2009”.

Ingrediënten voor 2 personen:

-        500 gr scampi’s uit diepvries

-        200 gr gerookte zalm

-        150 gr sojascheuten

-        1 bos lente-uitjes

-        2 cm verse gember

-        2 eetlepels sojasaus

-        1 eetlepel arachideolie

-        Peper

Voorbereiding:

-        Pel de diepgevroren scampi’s (makkelijker als je ze vooraf 2 min in heet water legt), haal darmkanaaltje weg en dep goed droog;

-        Sojascheuten even spoelen en droogdeppen;

-        Lente-uitjes in schuine stukjes snijden;

-        Gember schillen en in dunne staafjes snijden;

-        De gerookte zalm in reepjes snijden,

Bereiding:

De wok hevig verhitten - lente-uitjes en gember gedurende 1 min bakken – scampi’s toevoegen met wat peper (geen zout)  en 3 min bakken – sojascheuten, zalm en sojasaus bij doen om nog 1 verder te bakken.


 
Album

Gemaakt op: 30-11--0001
Toegevoegd door:
wiely
Album: scampi, gerookte zalm,sojascheuten (11 foto's)

Diashow


  Begin      Start        Pauze        Einde

Vorige foto   Volgende foto

Snelheid: