scampi, gerookte zalm,sojascheuten | |||
Weergave: Miniatuur | Micro | Galerij | Galerij + tekst | Foto | Diashow | Fotograaf:
wiely
|
||
Uit “Lekker Wokken” (46 heerlijke recepten van Colruyt). Gerechtje dat ik op 6 februari 2011 op eigen wijze in mijn eigen keukentje klaarmaakte in de wok en dat een hoge waardering kreeg. Het werd geserveerd met rijst en met een Bourgogne “Macon-Chardonnay – 2009”. Ingrediënten voor 2 personen: - 500 gr scampi’s uit diepvries - 200 gr gerookte zalm - 150 gr sojascheuten - 1 bos lente-uitjes - 2 cm verse gember - 2 eetlepels sojasaus - 1 eetlepel arachideolie - Peper Voorbereiding: - Pel de diepgevroren scampi’s (makkelijker als je ze vooraf 2 min in heet water legt), haal darmkanaaltje weg en dep goed droog; - Sojascheuten even spoelen en droogdeppen; - Lente-uitjes in schuine stukjes snijden; - Gember schillen en in dunne staafjes snijden; - De gerookte zalm in reepjes snijden, Bereiding: De wok hevig verhitten - lente-uitjes en gember gedurende 1 min bakken – scampi’s toevoegen met wat peper (geen zout) en 3 min bakken – sojascheuten, zalm en sojasaus bij doen om nog 1 verder te bakken.
|
|
Gratis fotoalbums, beginpagina
|
Start uw eigen gratis fotoalbum, klik hier
|
SeniorenNet startpagina
|
Help Fotoalbum tegen de regels? Meld het ons! SeniorenNet heeft geen banden met de auteurs. |