001
Gemaakt op: 23-01-2012 13:09:01 © Alle rechten voorbehouden
(4 à 6 pers) Nodig: 500 g korte pasta (spirelli), 400 g zalm (steaks), 500 g tomatenblokjes, 200 g verse kaas (Philadelphia), 150 g fetakaas, 1 aubergine, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 2,5 dl kippebouillon, 3 el olijfolie, 1 el basilicum, peper en zout. Voor te bereiden: aubergine in blokjes snijden, zalm ook in blokjes snijden, sjalot en knoflook fijnsnipperen, fetakaas verkruimelen. Werkwijze: 1 el olijfolie in een kookpot verhitten, sjalot en look glazig sotven, blokjes auberine toevoegen en 2 minuten roerend laten stoven. Blokjes zalm toevoegen, met kippebouillon overgieten en 10 minuten zachtjes laten sudderen. Voeg tomatenblokjes, verse kaas en 2/3 van fetakaas toe, roerend verse kaas laten oplossen (fetakaas blijft enigszins korrelig), breng op smaak met basilicum, peper en zout (hou een kopje van deze saus aan de kant). Kook de pasta volgens vermeding op verpakking, afgieten en laten uitlekken. Meng pasta onder zalmbereiding, schep over in ovenschotel. Verdeel inhoud van sauskopje en de rest van de verkruimelde feta over de schotel, Besprenkel met nog 2 el olijfolie. Zet schotel in voorverwarmde oven (180°C) en bak nog 10 tot 15 minuten._ | |
|
|
Beoordeel zelf de foto: |
Bezoekers beoordeelden: (0) |
|
|
|
|