Kloster St Rafael Montenau
Voeg toe aan favoriete albums Reageer in gastenboek album Reactie op foto
Weergave: Miniatuur | Micro | Galerij | Galerij + tekst | Foto | Diashow
Fotograaf: sinterklaas   

Verslag weekend Kloster St. Raphael Montenau met de Natuurvrienden

van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni 2009

Dag 1

De aankomst verloop vlotjes. Iedereen druppelt op het afgesproken uur binnen en de kamerverdeling kan beginnen wantwe zijnwel nieuwsgiering hoe de kamers in een klooster er zullen uitzien. Het valt reuze mee. De kamers zijn simpel maar netjes ingericht met de nodige basisvoorzieningen. De toiletten en douches zijn op de gang, maar de volgende dagen zal blijken dat het geen probleem is om een douchke te nemen ook al is het water niet altijd even warm.

Dan worden wij aan tafel verwacht voor onze eerste maaltijd : soep, kip, appelmoes en puree. Een simpele maar eerlijke bereiding met weinig liflafjes maar lekker en zeker in voldoende hoeveelheden. Dan koffie of thee met een koekje en we kregen ook nog een vieruurtje mee voor tijdens de wandeling (een suikerwafel).

Onze eerste wandeling begint als met een stevige kuienbijter en leidt ons naar de mooie bossen van de Wolfsbuch metprachtige panorama's onderweg en de nodige rust- en plaspauze's. Ok de verleidelijke suikerwafel wordt spoedig verorberd. Nog even vermelden dat de weergoen ons gunstig gezind waren want het was heerlijk weer.

Na de wandeling kunnen wij onze verhitte voetjes afkoelen in een soort Kneipp bad. Dit is een voetbadje met ijskoud water waarin je gedurende een 60 ŗ 80 sec een soort ooievaarsstap moet rondstappen. Een komisch zicht maar echt wel deugddoend.

Dan volgt weer een simpele maar voedzame maaltijd : koude schotel met brood. Ook weer simpel maar erg lekker en meer moet dat niet zijn.

In de ontspanninsruimte kunne we bij een biertje, wijntje of frisdrank nog wat napraten over de da. Ik wordt daar door Roger geduldig ingewijd in de geheimen van de Sudoku en zowaa ik slaag er in om mijn puzzel op te lossen (with a little help of my friends). Ik vrees toch dat ik er niet aan verslaafd ga raken want dat is toch niet echt mijn ding.

Moe maar voldaan gaan wij rond een uur of tien slapen en genieten van de ongelooflijke stilte en rust in en rond het klooster.

Dag 2

Na het ontbijtbezoeken wijin de voomiddag de hespenrokerij in Monenau waar wij een video krijgen te zien met het produktieproces van die heerlijke gerookte hammen, salami'sen worstjes. Er wordt ons een blik achter de schermen gegund (via ramen) en een proeverij aangeboden. Iederen geniet van die heerlijke smaken en spoedig wodt er naar hartelust een voorraadje voor thuis gekocht.

Na weer een heerlijke maaltijd : soep,varkensgebraad met bloemkool, erwtjes en worteltjes en gestoomde aardappeltjes en als dessert een fruityoghurtje en weer een vieruurtje voor onderweg (frangipanneke) vertrekken de meesten voor weer een heerlijke wandeling.

Een paar mensen verkiezen wat gemiste nachtrust in te halen of gewoon van de zon te genieten in de prachtige tuin van het klooster.

De wandelaars krijgen weer een stevige kuitenbijter voorgeschoteld en een tocht van zo'n 11 km langs bospaadjes en mooie vergezichten.

's Avonds worden wij verrast met een smakelijke spagettischotel met koffie achteraf.

Weer wordt er verzameld in de ontspanninsruimte en worden de ervaringen van de dag uitgewisseld. Het was terug prachtig weer en we gaan weer op tijd naar bed want dag was vermoeiend maar heerlijk.

Dag 3

Wat gaat de tijd toch snel. Na het ontbijt (met pistolekes, het is tenslotte zondag) is het tijd om in te pakken en de kamer in orde te maken alvorens we terug een stevige wandeling aanvatten. Enkele mensen besluiten om nog wat in de tuin van het klooster te genieten van het heerlijke weer en de wandelaars vertrekken voor een laatste stevige wandeling. Langs kleine paadjes en mooie wandelwegen verkennen wij de omgeving. De bossen in het mooie lentegroen, de bermbloemen en een enkele vlinder (hij laat zich zelfs op foto vereeuwigen). Na de wandeling wacht ons weer een heerlijke maaltijd : soep, stoofvlees met sla en frietjes en als kers op de tart: aardbeien met een toefje slagroom.

Dan begint iederen zijn bagage naar de wagen te sleuren en wordt er besloten een laatste stop te makenop ons, intussen stamterrasje, om een heerlijke ijscoupe te verorberen en nog wat na te praten.

Na een uitgebreid afscheidsgeknuffel vertrekken we elk huiswaarts.

Het was een super geslaagd weekend en wij dankenMariette, Wim en Alida en ook Fons voor het heerlijke aanbod.

Wij hebben alvast ingeschreven voo volgend jaar !!!!

Frie en Theo

[Sortering datum toevoeging] [Sortering datum gefotografeerd] [Sortering alfabetisch titel] [Alle Foto's]

Uw eigen gratis fotoalbum? Klik hier!
Foto zoeken in album
Album details

Categorie: Reizen & vakantie > Europa > BelgiŽ
Album ID: 16827
115 foto's - Gastenboek 0 reacties
20358 pagina weergaves
Foto's van:
12-06-2009 tot 14-06-2009
Alle albums van sinterklaas

            

Gratis fotoalbums, beginpagina       |        Start uw eigen gratis fotoalbum, klik hier        |          SeniorenNet startpagina     |      Help
Fotoalbum tegen de regels? Meld het ons!    SeniorenNet heeft geen banden met de auteurs.