SeniorenNet - Voor mensen met levenservaring en levenswijsheid
Waar vandaan: Foto albums > Help > Vrienden en familie toevoegen

Vrienden en familie toevoegen

De meeste fotoalbums kan je voor iedereen zichtbaar maken.  Hoe meer mensen er kunnen genieten van je foto’s, hoe beter.  Het kan natuurlijk wel een keer voorkomen dat je bepaalde foto’s echt maar aan enkele mensen wil laten zien, en dat de rest van de wereld hier geen zaken met heeft.

Je kan dan je album enkel toegankelijk maken voor bepaalde vrienden of familie.  Je kan dat kiezen tijdens het aanmaken van je album.

Natuurlijk moet je ook nog doorgeven wie je vrienden of familie zijn. 

Dat kan op 2 manieren.

1. Je vrienden zijn nog niet geregistreerd bij de SeniorenNet Fotoalbums

Doordat je het album afsluit voor gewone bezoekers, moet er een vorm van controle zijn zodat je zeker bent dat enkel de juiste mensen toegang krijgen. Je vrienden/familie zal daarom moeten registreren bij de SeniorenNet Fotoalbums. Dat is uiteraard zonder kosten en duurt hooguit 2 minuten.

Je kan hen uitnodigen om zich te registreren. Het voordeel door ze uit te nodigen via de SeniorenNet Fotoalbums is dat ze automatisch gekoppeld zullen worden als vriend/familie wanneer ze zich registreren. Je hebt erna dus geen werk meer aan!

Je doet dit als volgt.

Surf naar http://fotoalbum.seniorennet.be/ en log in.

Klik vervolgens op “Mijn vrienden/familie”.

Klik op de link die staat onder de titel "Vriend of familielid uitnodigen".

Geef vervolgens het e-mail adres van je vriend of familie op.

Duid eronder aan of het gaat om een vriend of familie. Het is namelijk achteraf mogelijk om bepaalde albums toegankelijk te maken voor enkel vrienden en niet familie; juist omgekeerd of gewoon voor beide groepen.

Je kan onderaan ook nog een berichtje typen zodat je vriend/familie meer weet waarover het gaat.

Klik op de knop "Verzenden".

Je vriend/familie zal vervolgens een e-mail krijgen met een speciaal internetadres in. Als ze erop klikken en zich vervolgens eenvoudig registreren zijn ze ook automatisch toegevoegd als vriend/familie bij je. Zij kunnen dan alle albums zien die uitsluitend zichtbaar zijn voor vrienden/familie.

2. Je vrienden zijn al wel geregistreerd bij de SeniorenNet Fotoalbums

Als je vrienden of familie zich reeds geregistreerd hebben, dan kan je hen snel en eenvoudig toevoegen. Vereiste is dat je hun schuilnaam kent waarop ze ingeschreven zijn op de albums.

Je kan nu die schuilnamen toevoegen als vrienden of familie, en wel als volgt. Surf naar http://fotoalbum.seniorennet.be/ en log in.

Klik vervolgens op “Mijn vrienden/familie”.

Nu kan je onder de titel vrienden of bij familie de gebruikersnaam intypen en klikken op “Verzenden”.  Zo voeg je telkens je vriend of familie toe aan het lijstje.  Vanaf je iemand toegevoegd hebt, kunnen zij de albums bekijken die jij hebt afgeschermd voor de gewone mens. 

Tip: wil je bij een specifiek album bepaalde vrienden of familieleden toch nog uitsluiten? Dan kan dat.  Log in, ga naar “bestaande albums aanpassen”, klik het album aan en klik vervolgens in het menu op “Blokkeer gebruikers op DIT album”.  Nu kan je de verschillende namen toevoegen van mensen die je hier wil blokkeren. 
Dit kan misschien nuttig zijn wanneer je een verrassing aan het voorbereiden bent.  Zo kan je met enkele vrienden/familieleden die mee in het “complot” zitten de foto’s delen, maar de persoon waarover het gaat uitsluiten voor dat specifieke album.