"> ">
Melkweg - Zwolle
Voeg toe aan favoriete albums Reageer in gastenboek album Reactie op foto
Weergave: Miniatuur | Micro | Galerij | Galerij + tekst | Foto | Diashow
Fotograaf: Transport   

Ook dit album hoort bij:
www.noordelijktransport.nl

Melkweg was in mei 1971 in Zwolle begonnen als voortzetting van het  tanktransportbedrijf van de familie Jansen. Het bedrijf reed voor de zuivelfabrieken in Overijssel en Gelderland. De grootste klant was de weiproduktenfabriek in Borculo.

In Friesland was twee jaar daarvoor Melkweg ontstaan op initiatief van transportondernemer Jan Wiersma uit Bolsward, die de kansen zag in het nieuwe type vervoer van de melk van boerderij naar fabriek: de rijdende melkontvangst (rmo). Hij betrok in het plan de ondernemingen Veenstra uit Heeg, Kuipers uit Oosterzee en Doorenbos uit Bolsward.
Na een paar jaar ontviel Kuipers deze samenwerking.
Terwijl de rmo's in stormachtige ontwikkeling waren, moest het bedrijf in Zwolle hoognodig gemoderniseerd worden. Financieel kon dat niet beide tegelijk en zodoende duurde het lang voordat Melkweg Zwolle een bedrijf met modern materieel werd.
Jansen had alleen motorwagens met aanhangwagens; 10 leken wegwaardig. De tanks waren van aluminium en slechts één combinatie had geïsoleerde tanks. Er waren vier Magirussen (nrs 2 t/m 5), drie Volvo's (nrs1, 7 en 8) en drie DAFs (6, 9 en 10). De oudste Volvo werd al gauw stil gezet.
Twee lichte Magirussen werden in '72 en '73 vervangen door tweedehands Scania' L76 motorwagens, maar ook de twee zwaardere 8-cylinders Magirussen bleven niet lang. Eind '73 kwam er een tweede DAF 2600 trekker met een Hobur rvs oplegger van 30.594ltr (beide met nr 14).
Pas in mei en september 1975 kwamen er weer nieuwe wagens: twee Scania moterwagens van het type 111, met maar vijf versnellingen (nrs 15 en 16). Met ruim 25 en 26.000ltrs aan tankinhoud waren hun prestaties bescheiden. Vanaf 1976 kwamen er alleen maar meer trekkers met rvs opleggers. Bij de opening van de  (ver-)nieuwde bedrijfsgebouwen in 1976 is er een overzichtsfoto van de tankwagens gemaakt. In 1986 is dat nog eens gedaan bij de pensionering van L.Wildschut, de eerste directeur.

[Sortering datum toevoeging] [Sortering datum gefotografeerd] [Sortering alfabetisch titel] [Alle Foto's]

Uw eigen gratis fotoalbum? Klik hier!
Foto zoeken in album
Album details

Categorie: Auto's en transport > Vrachtwagens
Album ID: 22884
31 foto's - Gastenboek 0 reacties
73644 pagina weergaves
Positie meest bezochte albums:219
Foto's van:
08-09-2009 tot 12-08-2013
Alle albums van Transport

Functies
Verstuur Diashow e-card

            

Gratis fotoalbums, beginpagina       |        Start uw eigen gratis fotoalbum, klik hier        |          SeniorenNet startpagina     |      Help
Fotoalbum tegen de regels? Meld het ons!    SeniorenNet heeft geen banden met de auteurs.